Bloggen - Här hittar du blogginlägg och guider!

7 tidlösa favoriter

Det finns mode, och sen finns det stil. ”Mode bleknar, stil är evig” som Yves Saint Laurent en gång sa, och det ligger mycket i det, då mode inte är synonymt med stil. Även om stil och elegans oftast är bundet till personen som bär det finns det några klassiker som uppdaterar varje mans garderob, badrumshylla och helhetsintryck till det bättre, och vi har listat våra sju favoriter som passar vilken gentleman som helst.
Läs mer

Hudvårdsrutin för män

Att det är viktigt att ta hand om sin hud är inget nytt, men ändå är det allt för många män som missar att det krävs en hel del underhåll för att bevara en ung och fräsch hy. Visst är det så att mycket har att göra med gener, men mycket har också att göra med en bra hudvårdsrutin morgon som kväll.
Läs mer

Få ut det mesta av dina cigarrer - en nybörjarguide

Är du ny i cigarrvärlden kan det kännas lite överväldigande med alla termer, varianter och tillbehör. I följande inlägg går vi igenom allt du egentligen behöver veta när det kommer till förvaring, snoppning och hur du avnjuter din cigarr på rätt sätt.
Läs mer

5 steg till en bättre rakning

Det finns flera olika sätt att ta hand om sig. Att ta väl hand om sin hud borde ligga högt upp på listan över goda vanor bland motion och bra kosthållning. Dessvärre är det många som inte ser rakningen som något elegant och avkopplande, utan mer som någonting man helst hade sluppit och gärna skyndar sig igenom. Det är denna sortens rakning som lämnar huden torr och irriterad vilket inte gör något ansikte rättvisa.
Läs mer

Cigarrens historia

Cigarr är ett rökverk tillverkat av fermenterad (genom jäsningsprocesser förädlad) och ofta lagrad tobak, rullad i ett eller flera tobaksblad. Fermentationen reducerar sockerhalten och bryter även ner proteiner. Detta gör att röken blir basisk, vilket i sin tur medför att nikotinet, som är en alkaloid, uppträder fritt i röken. Nikotinet kan därför upptas direkt i munnens slemhinnor, och röken behöver därför inte dras ner i lungorna för att få samma upptagning av nikotin.
Läs mer