7 tidlösa favoriter

Det finns mode, och sen finns det stil. ”Mode bleknar, stil är evig” som Yves Saint Laurent en gång sa, och det ligger mycket i det, då mode inte är synonymt med stil. Däremot är det viktigt att inte hålla kvar i något utdaterat bara för att någon sagt att det är stiligt utan följa med förändringarna som ständigt sker och vara trogen mot dig själv. Stil kommer inifrån och är ett intresse för att ständigt förbättra både ut- och insida.

Även om stil och elegans oftast är bundet till personen som bär det, finns det några klassiker som uppdaterar varje mans garderob, badrumshylla och helhetsintryck till det bättre, och vi har listat våra sju favoriter som passar vilken gentleman som helst.

1. Den prickiga slipsen

Är det någon slips som passar till det mesta så är det den prickiga. Den gör sig alltid bra i affärssammanhang och blir extra snyggt till den kritstrecksrandiga kostymen. Matcha gärna den prickiga slipsen med en paisleymönstrad eller blommig bröstnäsduk för ett avslappnad men elegant intryck.

Slips Notch

Slips från Notch

2. Kostymklockan

Med en klassisk dressad kostymklocka har du en klocka som passar lika bra till smokingen som till jeans och en udda kavaj. Att tänka på när du väljer kostymklocka är att den bör vara av ganska sober stil, med ett armband i läder. Att rekommendera är en klocka från Emporio Armani som designar stilfulla klockor med en elegant enkelhet.

Klocka armani

Klocka från Armani

3. Shavetten

Med shavetten slipper du allt jobb som följer med en rakkniv men får samma klassiska känsla och nära rakning. Dessutom gör den sig väldigt bra i badrummet tillsammans med din rakborste och rakskål. Klassiskt, säkert och smakfullt.

Shavette

Shavette från The Bluebeards Revenge

4. Solglasögonen

Det är ingen nyhet att solglasögonen är ett sätt att uttrycka sin personlighet och används nästan mer som en accessoar idag än som skydd mot solen. Om du bara ska välja ett par solglasögon kan det vara smart att välja ett par bruna sköldpaddsmönstrade som passar extra bra till nyanser av blått, grönt och beigt, vilket också är färger flest människor klär i.

Glasögon CHPO

Solglasögon från CHPO

5. Cigarren

Att röka en cigarr är att röka ett hantverk. Det är en livsstil som handlar om njutning och upplevelser och att vidga sina vyer. Det kräver också tålamod och en viss finess när man röker cigarr vilket är egenskaper som utstrålar klass och stil. Det finns helt enkelt en anledning till att cigarrerna uppskattats ända sedan Columbus tid.

Cigarrer från Davidoff

6. Signaturdoften

Att dofta gott ger ett bra intryck och är en stor del av personligheten. Att hitta sin signaturdoft är inte helt enkelt utan det gäller att prova sig fram. En favorit hos oss är Captain Fawcett Eau de Parfum (CF.8836) Original som är inspirerad av den sofistikerade gentlemannen.

EDT Percy Nobleman

EDT från Percy Nobleman

7. Tandborsten

Ja, tandborsten i sig kanske inte är en klassisk favorit, men helt klart det som tandborsten medför. Vita tänder är något som klär alla och det visar också att du tar väl hand om dig själv. Med en bra eltandborste blir det enkelt att bibehålla en fräsch mun och vita tänder, vilket ger dig ett välvårdat intryck och den bästa accessoaren för vilken gentleman som helst- ett charmigt leende. 

Eltandborste oralb

Eltandborste från OralB