Hudvårdsrutin för män

Att det är viktigt att ta hand om sin hud är inget nytt, men ändå är det allt för många män som missar att det krävs en hel del underhåll för att bevara en ung och fräsch hy. Visst är det så att mycket har att göra med gener, men mycket har också att göra med en bra hudvårdsrutin morgon som kväll.

Att komma igång kan kännas mödosamt, men hudvård som så mycket annat är en rutin som tar ett tag att få in i vardagen, men så fort du gjort det till en vana kommer det känns jobbigt att gå och lägga dig utan att först tvättat, skrubbat och återfuktat.

Rengöring och återfuktning

Är det något du ska ha med i din rutin är det rengöring och återfuktning då dessa två ger mest effekt på din hud. Skippa alla andra steg om du inte vill lägga ner för mycket tid eller känner dig förvirrad av alla produkter ute på marknaden.

Väljer du att bara satsa på två steg, välj då en rengöring med en lättare peeling för att på så sätt få bort så mycket orenheter som möjligt i ett steg. En rengöring anpassad för ansiktet torkar inte ut huden som en vanlig tvål skulle göra.

Efter en grundlig ansiktsrengöring är det viktigt att återfukta huden igen för att minska risken för fina linjer och rynkor som en torr hud lätt medför.

Att det finns dag- och nattkrämer är kanske inte heller någon nyhet och det känns kanske onödigt att ha båda? Men det finns en anledning till att du behöver ha en ansiktskräm för morgonen och en för kvällen. En nattkräm är oftast fetare för att din hud ska kunna återhämta sig ordentligt under natten. Att använda en nattkräm under dagen blir lätt för oljigt, och att svettas under en fet kräm är allt annat än glamouröst.

Under dagen behöver huden extra skydd från väder och vind vilket du får från en dagkräm. Välj gärna en med SPF under vår och sommar eller avsluta med en solskyddsfaktor ovanpå dagkrämen som ett extra skydd.

facewash

Ansiktsrengöring med mild skrubb från Uppercut Delux

Daycream

Dagkräm från Beard Monkey

Nattkräm

Nattkräm från Natura Siberica

Peeling

Att exfoliera varje dag är inget man behöver göra, men någon gång i veckan är det bra att ta hjälp av en skrubb som avlägsnar orenheter, döda hudceller och pormaskar. En peeling hjälper mot torrhet och skäggstrån som växer inåt och lämnar din hud ren, fräsch och mjuk. Använd peelingen efter ansiktsrengöringen!

Ansiktsskrubb

Ansiktsskrubb från The Bluebeards Revenge

Serum

Efter rengöring och innan ansiktskrämen bör du applicera ett serum anpassat för din hudtyp. Serumet är det som ger allra mest inverkan eftersom att det har en högre koncentration av aktiva ämnen än enbart en hudkräm och tränger längre ner i huden där den kan verka

Serum

Ansiktsserum från Natura Siberica

Ögonkräm

Huden runt ögonen kräver extra uppmärksamhet eftersom att den är så tunn och känslig. För att förhindra mörka ringar och påsar bör du börja använda dig utav en ögonkräm. Ögonkrämen använder du efter rengöring och serum i samband med din dag- eller nattkräm för att återfukta området runt ögonen och på så sätt motverka tidigt åldrande och fina linjer.

Ögonkräm

Ögonkräm från Natura Siberica

Lycka till med din hudvårdsrutin!