Giljotin, dubbel, XO svart Större

Giljotin, dubbel, XO svart

10-613

Ny

Rund svart dubbelgiljotin med sinnrik mekanism för ett perfekt skär.

Passar cigarrer upp till en diameter på 25 mm.

Omdöme

Skriv din recension

Giljotin, dubbel, XO svart

Giljotin, dubbel, XO svart

Videoklipp

Använd snoppare till din cigarr

Det är av ett enda enkelt skäl en cigarr måste snoppas, och det är att den inte går att röka annars.
Oftast väljer man snoppare efter cigarrens anatomi, men man kan nästan inte gå fel med en klassisk giljotin. Med en dubbelsidig giljotin har du kontroll över hur långt in du lägger snittet, men det är viktigt att vara extremt noggrann då en felsnoppad cigarr inte ger önskad upplevelse. Ett för litet snitt ger en ojämn glöd medan ett för stort snitt ger en för varm rök och tobak i munnen.

Om du använder dig av en V-snoppare behöver du inte vara lika noggrann med snittet då denna automatiskt ger ett bra snitt. Däremot fungerar inte denna typen på alla cigarrer.
Vad man väljer för snoppare är en smaksak och det viktigaste är att man själv trivs med snittet den ger och känner att man får ut det mesta av sina cigarrer!

Xikar

Med stort engagemang riktar Xikar in sig på att ge värde till konsumenterna genom överlägsen design, känsla och funktion till ett rimligt pris. Grundat 1994 av Kurt Van Keppel som ville köpa en bra cigarrsnoppare tyckte att både de billiga och dyrare varianterna inte var bra nog. Han satte sig ner med Scott Almsberger och skapade den första Xi cuttern, som idag är marknadsledande. Utöver cigarrsnoppare har Xikar ett brett utbud av andra cigarrtillbehör som fuktare, hygrometrar och resehumidorer.