Humidor Ash Burl 50 cigarrer Större

Humidor Ash Burl 50 cigarrer

10-526

Ny

Fuktaren i humidoren bör fyllas med destillerat vatten, för att hålla absolut jämnaste fuktnivå så kan man med fördel använda Xikars humidorvätska med propylenglykol vid ungefär var fjärde fyllning.

Storlek: 300x240x125 mm. Rymmer ca 50 cigarrer.

Upptäck liknande produkter

Omdöme

Skriv din recension

Humidor Ash Burl 50 cigarrer

Humidor Ash Burl 50 cigarrer

Humidor - Behövs dom?

En humidor är ett slutet utrymme med kontrollerad fuktighet som används för att kunna behålla cigarrens rätta kondition. Det slutna utrymmet kan vara ett skåp, skrin eller något liknande som försetts med en fuktanordning.

För att cigarren ska hålla sin smak och kvalitet är det viktigt att den håller en fuktighet på ca 68-72% för de lite billigare short filler cigarrerna och gärna 70-72% för handrullade long fillers. Temperaturen är inte fullt lika viktigt, utan temperaturen vi normalt har i hemmet brukar fungera alldeles utmärkt så länge du inte förvarar cigarrerna intill ett element eller ett öppet fönster, utan i ett rum med en ganska stabil temperatur.

Humidoren är ett måste för förvaring av dina cigarrer då vi i Sverige har sådana extrema växlingar i vårt klimat. Det enda alternativet till en humidor är egentligen att inte förvara några cigarrer hemma överhuvudtaget. Köp istället någon enstaka cigarr som du vet kommer rökas inom en snar framtid för att inte riskera att smakerna försvinner.

Savoy

Savoy är välbyggda och snygga humidorer till ett bra pris. Humidorerna är på insidan klädda med spanskt ceder och är på utsidan klädda med äkta träfanér. Savoys humidorer är alla utrustade med hygrometer och en ordentlig fuktare.