Humifan fläkt Större

Humifan fläkt

10-617

Ny

Under helt normala förhållanden så varierar fuktigheten i humidoren.

Ju högre upp och mot fuktaren så är fuktigheten alltid högre detta gör att det i en humidor kan skilja så pass mycket som 4% i fuktighet beroende på vad fukten mäts.

HumiFan fläkten hjälper till att ge en optimal miljö överallt i humidoren genom att den tar in fukt i sidan/underkant och sedan blåser ut i överkant.

Fläkten har en funktion där den roterar luften under 15 sekunder var 15 minut.

Storlek: 150x75x25mm

Drivs med 4st AA-batterier.

Upptäck liknande produkter

Omdöme

Skriv din recension

Humifan fläkt

Humifan fläkt

Videoklipp

Humidor - Behövs dom?

En humidor är ett slutet utrymme med kontrollerad fuktighet som används för att kunna behålla cigarrens rätta kondition. Det slutna utrymmet kan vara ett skåp, skrin eller något liknande som försetts med en fuktanordning.

För att cigarren ska hålla sin smak och kvalitet är det viktigt att den håller en fuktighet på ca 68-72% för de lite billigare short filler cigarrerna och gärna 70-72% för handrullade long fillers. Temperaturen är inte fullt lika viktigt, utan temperaturen vi normalt har i hemmet brukar fungera alldeles utmärkt så länge du inte förvarar cigarrerna intill ett element eller ett öppet fönster, utan i ett rum med en ganska stabil temperatur.

Humidoren är ett måste för förvaring av dina cigarrer då vi i Sverige har sådana extrema växlingar i vårt klimat. Det enda alternativet till en humidor är egentligen att inte förvara några cigarrer hemma överhuvudtaget. Köp istället någon enstaka cigarr som du vet kommer rökas inom en snar framtid för att inte riskera att smakerna försvinner.

Xikar

Med stort engagemang riktar Xikar in sig på att ge värde till konsumenterna genom överlägsen design, känsla och funktion till ett rimligt pris. Grundat 1994 av Kurt Van Keppel som ville köpa en bra cigarrsnoppare tyckte att både de billiga och dyrare varianterna inte var bra nog. Han satte sig ner med Scott Almsberger och skapade den första Xi cuttern, som idag är marknadsledande. Utöver cigarrsnoppare har Xikar ett brett utbud av andra cigarrtillbehör som fuktare, hygrometrar och resehumidorer.