de Bairro Shavette i plåtask Större

de Bairro Shavette i plåtask

10-713

Ny

Modell Shavette

Antiga Barbearia de Bairro Shavette i plåtask är en rakkniv med utbytbara blad och trähandtag. Till shavetten används ett dubbelrakblad som bryts på mitten och placeras i fästet. Levereras i en stilren metallåda. Tillverkad i Portugal.

OBS! Blad följer inte med.

Omdöme

Skriv din recension

de Bairro Shavette i plåtask

de Bairro Shavette i plåtask

Välj rätt rakkniv eller shavette

Den traditionella våtrakningen kan verka komplicerad och det är många som avskräcks för att de inte vet vart de ska börja, vilka produkter som är bra och vilka som är nödvändiga. Här har vi samlat all nödvändig information så att du kan komma igång med denna klassiska rutin!

En shavette är en rakkniv där du kan byta ut bladen. Man skulle kunna säga att det är en blandning mellan en rakkniv och en rakhyvel då formen är som en klassisk rakkniv men bladen är utbytbara som på en hyvel. Detta är ett bra val för dig som inte planerar att underhålla din rakkniv med strigling och slipning när bladet börjar bli slött.

Traditionell rakkniv har ett blad i rostfritt stål eller kolstål och bör striglas före varje användning för att behålla skärpan. Dessa varianter är kända som ”cut throat razors” och har använts av barberare i alla år.

Rakknivens bredd mäts i tum där 3/8 tum är det smalaste och 7/8 tum är det bredaste. I Europa är den populäraste bredden 5/8 då det är en bredd som passar de flesta.

Tekniken är inte helt enkel utan det är övning som gäller, men det är väl värt besväret då du får en högklassig rakning varje gång när du väl bemästrat tekniken. Börja gärna med att raka ett mindre område i ansiktet och ta resten med hyvel. När du känner dig säker på din sak kan du avancera och raka allt större delar av ansiktet. Efter ett tag kommer du känna dig bekväm med din kniv och uppnå fenomenala resultat.
Använd alltid en väl rengjord rakkniv, håll kniven i 30 graders vinkel mot huden och använd dig av lätta rörelser utan tryck. Viktigt är att alltid raka medhårs då rakning mothårs ofta orsakar irritation.

Förvaring och underhåll av din rakkniv är en viktig del för att den ska hålla under en längre tid. Rengör den alltid noga i vatten efter rakning och torka sedan den försiktigt mot en handduk eller papper. Du bör sedan förvara din rakkniv på ett torrt och väl ventilerat ställe som exempelvis sovrummet.

Använder du en shavette behöver du inte fundera kring strigling då du bara byter rakblad när det börjar bli slött. En strigel är en läderrem som hjälper dig hålla din rakkniv vass. Rakkniven utsätts för hårt slitage varje gång du rakar dig och behöver striglas för att inte bli slö. När du striglar din kniv slipar du inte den utan rengör den och putsar upp knivbladets mikroskopiska tänder och håller på så sätt din rakkniv i bästa möjliga skick för många års rakning.

Antiga Barbearia

Antiga Barbearia de Bairo är ett herrmärke från Portugal som har som mission att återuppliva den klassiska ritualen kring våtrakning som har övergivits. Antiga Barbearia de Bairo är märket ”100ml” första egna varumärke.